+31 (0)58 - 289 48 76

Publisher of organ music

Attention: Private customers: please visit our webshop: www.boeijengamusic.com

Fantasia on Salve Regina, opus 73

Composer:Jong, Margaretha Christina de (*1961)

Edition no.: BE3097
Excl. Tax: €16.06 Incl. Tax: €17.50

Details

GTIN/EAN:978-90-832150-4-4
Instrument:Organ
Style Period:Modern
Country:Netherlands
Pages:20

CONTENTS:

Het Salve Regina (Wees gegroet, Koningin) is een lofzang op Maria en één van de vier antifonen die een officiële plaats heeft in het (rooms-katholieke) kerkelijk jaar. Het wordt traditioneel gezongen tijdens de Completen (het laatste getijdengebed van de dag) op de dagen tussen Drievuldigheidszondag en de eerste Adventszondag. Het is ook het laatste onderdeel van het rozenkransgebed.

Het Salve Regina is overgeleverd met twee populaire melodieën: de ‘tonus solemnis’ en de ‘tonus simplex’. De eerste stamt al uit de 12e eeuw en is te herkennen aan de kenmerkende dalende kwint. De tweede melodie stamt uit de 18e eeuw en is door de monniken van de abdij in Solesmes in een gregoriaanse stijl gegoten.

De Fantasia on Salve Regina, opus 73 is gebaseerd op de tweede melodie (tonus simplex). Het werk geeft uitdrukking aan de hartstochtelijke tekst, met beelden van verbanning, rouw en zuchten. De compositie heeft een rapsodisch karakter en verklankt een scala aan emoties; van wanhopige smeekbeden tot uitroepen van triomf, om uiteindelijk weg te zweven in de lucht.We'll make sure to deliver as soon as possible.

Need more information?
Call us on +31 (0)58 - 289 48 76.

Place your order in time and mind the delivery times.